Vigyázz a saját erőforrásaidra!

Jól adni és jelen lenni azoknak, akiket szeretünk, akik fontosak számunkra és akik számítanak ránk – legyen az család, barátok, kollégák – csak úgy lehet, ha mi magunk jól vagyunk.

Ha mindig csak adunk, elég gyorsan kimerülünk. Adott esetben akár már egy kérdésre is robbannunk úgy, hogy a környezetünknek fogalma sincs, mi is történt, amire így reagáltunk. Befeszült állapotban görcsössé válunk a munkánkban, a feladatainkban. A megoldások sem mutatják meg magukat. Ne várd meg ezt!

Építs be tudatosan a mindennapokba néhány percet, fél órát, ami rólad szól, amikor azt csinálod, amit szeretsz, ami téged emel. Lehet ez sport, séta a szabadban. Bármi, ami Neked örömet ad, Téged szolgál.

Nekem erre a legalkalmasabb idő a reggel. Miután kihajigáltam a gyerekeim az iskolába, járunk egyet bobikutyával a Sió parton. Ilyenkor tisztul ki a fejem, hangolódok rá az aznapi feladatokra, találkozásokra.

Eleinte borzasztó lelkiismeretfurdalásom volt. Mára a napi rutin természetes velejáróra. Nemcsak én vagyok jobban, de a környezetem is. Máshogy tudok jelen lenni számukra és máshogy tudok figyelni a feladataimra, amiket sokkal rövidebb idő alatt oldok meg.

Adj időt magadnak az elcsendesedésre, a töltődésre! Vigyázz a saját erőforrásaidra! ❤️

Scroll to Top