A hatásos változás lassú, aprólékos folyamat

Gyakran találkozom munkám során azzal, hogy a vezető egyszerűen csak szeretne több időt magának. Ehhez fontos először ránézni arra, mi viszi el az idejét. Sokszor nehéz ebben a folyamatban szembesülni azzal, hogy ha én időt szeretnék magamnak, akkor ahhoz először bizony időt kell bele tenni a vezetői feladataimba. Pl. az operatív feladataim delegálása nem azt jelenti, hogy egyszerűen szétszórom azokat a kollégáimnak, hanem határidőt és teret is adok arra, hogy ezeket átbeszéljük, visszacsatoljuk, továbbvigyük.

A hatásos változás szinte mindig lassú, aprólékos folyamat. Bevezeted a hétindító megbeszéléseket a csapatod tagjaival. Minden kollégáddal tartottál teljesítményértékelő megbeszéléseket. Meghatározod, milyen számok mentén szeretnéd az értékesítés hatékonyságát mérni, milyen célszámokat tűzöl ki, milyen ügyfélkategóriákkal szeretnétek dolgozni. Bevezeted ezeket és a mindennapjaitok részévé válnak.

Hónapról hónapra egy valamit elkezdesz másképp csinálni, gyakorlod; és ezek hatásai szépen fokozatosan összeadódnak. Visszatekintve te hatalmasat fejlődtél vezetői minőségedben.

Hogy ez miben látszik? Több időd van, te jobban érzed magad a bőrödben és a kollégáid is felszabadultabbak, mert tiszták az irányok, tiszták a határok és azon belül szabad a mozgástér. Hatalmas kreativitás szabadul fel ilyenkor a szervezetben.

És a változást mi indítja el? Mindig egy döntés. Nézz rá arra, mit szeretnél másképp csinálni, hozd meg a döntést, és építsd be a változást a mindennapjaidba. Gyakorold kitartóan és az eredmény nem marad el!

Scroll to Top